Skapande Skola

DSCN1028

Jag har de senaste åren jobbat med låg o mellanstadie klasser  genom Skapande Skola. Där har vi knutit ihop biologi och textilt skapande. Syftet är för det första att få eleverna nyfikna och intresserade av sin kropp, Va? ser vi ut så. Har vi en sånt organ, vad ska det vara bra för? Är vi SÅ lika en groda inuti? Att få igång ett nyfiket samtal om kroppen är viktigt. Genom att titta på organ i virkad/textil form är tanken att se sig själva och sina insidor från ett nytt perspektiv. Det andra syftet är att sinnligt, sprudlande och glädjefyllt skapa hej-vilt med garn och tyg och lim!

Jag kommer till klasserna vid flera tillfällen,  först visar jag bilder på mina virkade organ och en del i original. Barnen får titta och gissa och fnissa. Efter samråd med klassläraren, vad som knyter ihop vad gruppen jobbar med just nu,  så börjar vi skapa egna textila skulpturer.

Kontakta mig så kommer jag till eran skola-fritids-förskola eller liknande och skapar organ tillsammans och pratar om kroppen och våran vackra insida.

Pris: 700 i timmen plus reseersättning. Jag har med mig allt material och har F-skatt. För att hinna med att verkligen prata och skapa så rekommenderar jag minst tre tillfällen. Om ni inte har en skola väldigt Långt bort från uddebo. (ligger mellan tranemo och svenljunga) Just nu bor jag även deltid på Brännö. Så Skapandeskola jobb i skärgården eller inne i Göteborg är absolut möjligt. Men vid längre avstånd kan vi lägga upp det på en eller flera heldagar efter varandra. Men vi kan bestämma vad som passar er bäst när ni hör av er. Hur mycket tid åt gången beror på ålder på barnen.  Jag vill helst ha mellan max 15 elever per grupp och en lärare. Detta är lite beroende på ålder, äldre barn klarar oftast av att göra mera utan hjälp. Om ni är lärare så vet ni vad som fungerar bäst för era elever.

Frukten av allt skapande har hitills visats på olika utställningar. Ett projekt visades på min utställning Förvirkligad på Rydals museum sommaren 2013. Och i Mars i år visas dinousauruier, trollslända, fjäril, träd, hjärta, tand och ca 200 insekter på Svenljungas bibliotek. VÄLKOMNA

Tack Alla Fantastiska barn för att ni delar med er av eran magiska värld.

Ni är ALLA stora konstnärerKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s